Kerken.com \ Afdelingen \ Boeken

Help, ik ben gescheiden!

Informatie over het boek

Titel: Help, ik ben gescheiden!
Auteur: (Dik ) Veefkind
Afdeling: Pastoraat & Psychologie & Sociologie & Counseling
Referentie: Veefkind (2015) Help, ik ben gescheiden!. Hoenderloo, Novapres.
Aantal pagina's: 217
ISBN: 9789063182403
Tekst: Echtscheidingen onder christenen zijn tegenwoordig helaas geen uitzondering meer. Het verdriet en het leed als gevolg van een echtscheiding laat diepe sporen na in het leven van mannen, vrouwen en kinderen. Maar in ook families en vriendenkringen wordt men met dit leed en de gevolgen daarvan geconfronteerd.Veel kerken in Nederland worstelen met echtscheidingen en weten nauwelijks hoe ze moeten omgaan met echtparen die gaan scheiden of gescheiden zijn. Er bestaat in veel gevallen een kloof tussen de belevingswereld en behoeften van de betrokken echtparen en hun kinderen enerzijds en wat we hun als kerk kunnen of willen bieden anderzijds.Het boek wil lotgenoten bemoedigen en helpen het verlies van een echtscheiding te verwerken, maar houdt de lezer ook een spiegel voor. Daarnaast worden er in dit boek tips en suggesties aan de omstanders gegeven. In het tweede deel wordt ingegaan op de rol van de christelijke gemeente bij relaties in het algemeen en huwelijken en echtscheidingen in het bijzonder.***************************************************************Dik Veefkind schreef Help, ik ben gescheiden! nadat hij zelf door het hartverscheurende proces van echtscheiding is heengegaan. Dik is (helaas) een ‘ervaringsdeskundige’. In zijn boek komen verschillende zaken aan bod waar je mee te maken krijgt bij een echtscheiding. Maar bovenal is ‘Help, ik ben gescheiden!’ een boek van hoop. Dik laat zien dat de pijnlijke en negatieve ervaringen van een echtscheiding geen belemmering hoeven te zijn om weer een mooie, nieuwe toekomst op te bouwen!Jan Pool, spreker, auteur en voorganger Shelter Haarlem******************************************************************Dik Veefkind (1968) is getrouwd met Judith. Samen hebben zij vier kinderen. Dik werkt als mediator en coach, is eindverantwoordelijk voor het pastoraat in zijn gemeente en is betrokken bij het werk van mannenbeweging Man United.

Waardeer boek

Slecht Matig Gemiddeld Goed Uitmuntend

Schrijf een Artikel of Recentie!

[Plaats] een artikel of boekbespreking over dit boek.

Geen artikelen aanwezig.

Kruis | Copyright 2003-2017 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis