Kerken.com \ Kennis Bassin \ (Theologisch) Woordenboek

(Theologisch) woordenboek

In totaal zijn er 3 woorden gevonden.

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z]   [Geen]

WoordDefinitie / Betekenis
Legalisme De leer van de rechtvaardiging door goede werken.
Bron: [Marc Verhoeven] | Datum: 09/09/2013
Logisch positivisme Een analytische stroming in de moderne filosofie die verklaart dat alle metafysische theorie├źn eigenlijk zonder waarde zijn omdat ze niet gecontroleerd te kunnen worden aan de hand van empirische gegevens.
Bron: [Marc Verhoeven] | Datum: 09/09/2013
Lordship Salvation De foute leer dat je na je bekering moet werken om uiteindelijk gered te worden. Het komt neer op een niet goed onderscheiden van rechtvaardiging enerzijds en heiliging anderzijds. Er is een duidelijk onderscheid tussen vereisten voor redding en een resultaat van redding. De twee mogen niet met elkaar verward worden.

Geavanceerd zoeken:

Wilt u een woord toevoegen? Klik dan [hier].

Kruis | Copyright 2003-2017 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis