Kerken.com / Afdelingen / Alpha Cursus

Wat is de Alpha-cursus?

Alpha staat voor:

Allen zijn welkom
Iedereen die meer wil weten over het christelijke geloof is welkom.
Leren en lachen
Dingen ontdekken over het christelijk geloof en tegelijkertijd plezier hebben samen.
Pizza's en pasta's
De avonden beginnen met een gezamelijke maaltijd om elkaar te leren kennen.
Helpen van elkaar
Kleine groepen geven gelegenheid om door te praten over eigen vragen.
Alle vragen mogen gesteld worden
Alpha is een plek waar geen enkele vraag als te simpel of te bedreigend wordt gezien

Voor wie is de Alpha-cursus?

Alpha is voor iedereen! Speciaal voor:

1. Mensen die meer willen weten over het christelijk geloof.
  2. Mensen die pas christen zijn geworden.
  3. Mensen die hun geloof nog eens vanaf het begin willen doordenken.

Hoe werkt de Alpha-cursus?

Vaak wordt een Alpha-bijeenkomst begonnen met een maaltijd, gevolgd door een inleiding van maximaal een half uur. In kleinere groepen is er gelegenheid om door te praten over allerlei vragen die de inleider oproept. Het is een goede manier om vrij snel mensen te leren kennen die (ook) meer willen wten over onderwerpen als:
  1. Wie is Jezus?
  2. Wie is Jezus?
  3. Waarom stierf Jezus aan het kruis?
  4. Waarom zou ik de bijbel lezen?
  5. Waarom en hoe kan ik bidden?
  6. Wie is eigenlijk de Heilige Geest?
  7. Hoe leidt God ons leven?
  8. Kan God ook vandaag mensen genezen?
  9. Wat heeft de kerk er mee te maken?

Wat kost de Alpha-cursus?

De Alpha-cursus is gratis. Voor de maaltijd en/of de zaterdag of het korte weekend wordt soms een bijdrage gevraagd.

Wanneer en waar is de Alpha-cursus?

De Alpha-cursus duurt tien weken: één avond in de week plus één zaterdag of een kort weekend (afhankelijk van de wensen van de deelnemers). Kijk op de website [alpha-cursus.nl] voor een overzicht van alle alpha-cursussen bij u in de buurt.

Meer informatie over de Alpha-cursus?

Kijk voor meer informatie over de Alpha-cursus op de website van Alpha Nederland: [www.alpha-cursus.nl].

Kruis | Copyright 2003-2017 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis