Kerken.com \ Afdelingen \ Levensvragen
[Introductiefilms] - [Kenningsmakingscursus]

1. Introductiefilms

De schepping [4468 - keer bekeken]
Hoe is deze aarde ontstaan? Waar kom ik vandaan? Dat is iets waar mensen mee bezig zijn. Omdat je alleen zo erachter komt wat de zin van je leven is. Veel mythen, religieuze boeken en volksverhalen hebben het ontstaan van de wereld als onderwerp. En ook de wetenschap heeft zich aan speculaties gewaagd. Maar wie zal je het fijne ervan vertellen?
De Bijbel leert ons dat in het begin van de wereldgeschiedenis God het universum heeft gemaakt [Gen. 1:1]. De aarde was toen onbewoond, donker en een en al watermassa [Gen. 1:2]. Met dat ongeordende materiaal is God toen aan de slag gegaan. In deze video worden de concrete stappen uit het scheppingsverhaal getoond. Het scheppingsverhaal uit de bijbel is te vinden in het boek [Genesis]. Deze naam betekent 'wording'. Het boek is Gods eigen eenvoudige getuigenis over hoe Hij hemel en aarde, flora en fauna en de mens maakte.

Evangelie [3822 - keer bekeken]
Wat is de kern van het Christelijk Geloof? De kern van het Christelijk geloof is geopenbaard in het boek genesis en in de evangeliƫn: alles heeft zijn begin in God en Zijn Zoon. Het begint met de eenvoudige woorden van Genesis 1:1 'In den beginne schiep God de hemel en de aarde'. In het Johannes Evangelie vinden we hiervan een bevestiging en aanvulling: 'Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven hebbe' [Joh. 3:16].
Deze Bijbeltekst is in het kort de inhoud van het christelijk geloof. God zond zijn Zoon naar deze aarde om onze zonden op zich te nemen en die te vergeven. In deze video wordt deze boodschap beknopt en duidelijk gepresenteerd.

Kerst [2357 - keer bekeken]
Wat is de betekenis van kerst? Kerst is bij de meeste mensen wel bekend als het feest van de geboorte van Jezus Christus. In deze video worden de gebeurtenissen rond de geboorte van Jezus getoond.

Jezus [2342 - keer bekeken]
Wie is Jezus? Wie is Jezus voor mij? In Johannes 14:6 zegt Jezus zelf: "Ik ben de weg en de waarheid en het leven; niemand komt tot de Vader dan door Mij." Jezus zegt ook dat alleen Hij de mens echt rust, vrede en eeuwig leven kan geven. In deze video ziet u van Jezus voor u kan betekenen.

Mozes [1923 - keer bekeken]
Ben ik wel geroepen? Maar ik voel me helemaal niet geroepen. Dit is ook wat Mozes zegt wanneer hij door God geroepen wordt. Ja, zelfs tot vijf maal toe horen we Mozes zeggen: "Heer, Ik voel me niet geroepen". En eigenlijk past dat niet helemaal in het beeld dat we van Mozes hebben. Een beeld dat ons ook door de bijbel wordt voorgehouden. Mozes, dat is een van de grootste in Gods Koninkrijk.
In deze video zien we Mozes' roeping door God, hoe God zich duidelijk kenbaar maakt en hoe Hij zijn volk bevrijd uit Egypte.

2. Kenningsmakingscursus over het christelijk geloof

Wat is de zin van het leven?

Wat gebeurt er als we sterven?

Wat heeft Jezus met ons leven te maken?

Als u met één of meer van deze vragen rondloopt, dan is de Alpha cursus iets voor u. De Alpha-cursus is een kenningsmakingscursus over het christelijk geloof. De cursus duurt tien avonden en een weekend. In een goede en open sfeer kunnen belangstellenden zelf ontdekken wat het betekent om christen te zijn. Iedere avond begint met een gezamenlijke maaltijd, gevolgd door een inleiding. In kleine groepjes wordt daarover doorgepraat. Deze opzet heeft als voordeel dat er enerzijds duidelijke informatie wordt overgedragen en dat er anderzijds volop ruimte is voor onderling gesprek en ontmoeting.
De Alpha-cursus biedt mensen de gelegenheid om binnen de context van de christelijke gemeente op vrijblijvende wijze te zoeken naar antwoorden op de vragen van hun leven. Het cursusmateriaal veronderstelt geen voorkennis. Het zet in bij de persoon en het werk van Jezus Christus en gaat vervolgens in op wat het betekent om te leven in een relatie met God.
Klik [hier] voor meer informatie over de Alpha cursus, of klik [hier] om een Alpha cursus bij u in de buurt op te zoeken.

[Wat is Alpha?
Voor wie is Alpha?
Hoe werkt Alpha?
Waar is Alpha?