Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

,,KAN HET U NIET SCHELEN DAT WE VERGAAN?” (Marc.4:38)

,,Heer, U weet dat in veel landen christenen tot het uitvaagsel van de maatschappij horen. In een groot deel van de wereld zijn uw kinderen opgejaagd wild. Vogelvrij. Maar bij ons in Noord-Korea is misschien het droevigst.
Op z’ n minst 50.000 christenen zitten in gruwelijke concentratiekampen. Slaan ze hun ogen omhoog dan worden ze geranseld. ,,Er is geen hemel dus je hoeft er ook niet naar boven te kijken”.
Die strafkampen zijn zo vreselijk. De gevangenen krijgen vrijwel niet te eten en moeten achttien tot twintig uur per dag werken. Onbeschrijfelijke folteringen worden toegepast. Het is gebeurd dat kampbewoners met gloeiend hete olie overgoten werden. Kinderen mogen niet ter wereld gebracht worden. Soms worden met pijnlijk gif miskramen opgewekt. Het is gebeurd dat er toch een kindje ter wereld kwam, dat werd door de kampbeulen doodgeschopt. Ik zal maar niet meer vertellen. Heer, deze dingen hebben míjn ogen gezien. Maar úw ogen hebben het toch ook allemaal gezien.Wij vergaan. Dat ziet U toch. Kan U dat niet schelen, Heer?
Heer, wij zijn uw kinderen. Uit uw hand voortgekomen. U bent een God die mensen te hulp komt, die kan redden uit de vreselijkste situaties. Uw Woord is er vol van. Maar waarom anderen en ons niet? . U weet toch van onze knagende honger en dorst. U voelt toch onze pijn. U hoort ons toch huilen. We vergaan en dat moet Ú toch ook vreselijk vinden. Help ons toch!”

Noon ek Lee

Noon ek Lee bestaat niet. Maar de genoemde feiten zijn allemaal aan de werkelijkheid ontleend. Laten we bidden om een wonder in Noord-Korea. Een wonder van bevrijding.

Dit lezend en wetend realiseer je je: wat hebben wij het toch ongelofelijk goed. Thuis kunnen we in alle vrijheid bidden en bijbellezen. We zijn nog nooit uit elkaar gejaagd en in elkaar geslagen als we ’s zondags bij elkaar kwamen.
Onze voorganger is nog nooit ontvoerd (tot nu toe tenminste niet).
Christenzijn kost ons weinig, maar ach die anderen…

Bid mee! Schrijf mee naar vervolgde christenen! Informatie en schrijfadressen bij www.opendoors.nl info@opendoors.nl

Bron: [ Kees van Baardewijk ] Kees van Baardewijk - Toegevoegd op 16/02/2011 door Kees