Home Inloggen Winkel Contact
 
Zoekbox
     
 
Zoekbox
Topmenu
Topmenu Home Topmenu Winkel Topmenu Links Topmenu Preken Topmenu Kerken Topmenu Overdenkingen Topmenu Agenda Topmenu Contact Topmenu
Topmenu

Afdelingen 1. Algemeen 2. Kennis Bassin 3. Kinderen 4. Meeting People 5. Muziek 6. Pastoraat 7. Winkel Bron toevoegen Beheer Informatie Diversen
Aangepast zoeken
 
Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

OCH, DAT GIJ DE HEMEL SCHEURDET, DAT GIJ NEDERDAALDET.

Natuurlijk, met ingehóuden stem riep ik het toen ik die nacht voor het open raam stond. De buren hoefden het niet te horen. Maar U hebt het natuurlijk gehoord.
Want U ontgaat niets.U hoorde dat ik met zachte stem uit de diepte riep en met alle hartstocht die in me was. Waarom? Die roep werd ingegeven door verlangen.
Ik heb meermalen het gevoel niet verder te kunnen als ik niet ervaar dat U zich niet hoor- en loopafstand van mij bevindt. Ik ben een kind dat niet alleen kan zijn.. ,,Ik wil U nú zien, ik wil nú in uw nabijheid zijn, langer wachten kan ik niet.”
Ik bad het niet alleen voor mezelf. Mijn roep, U weet het, was ook voor anderen. Het is de roep van oneindig velen.
Juist in de stilte van de nacht hoor ik mijn eigen schreeuw en ook de schreeuw van de wereld. Om verlossing. Om een uittocht uit deze gesloopte wereld. Om U.
Ik weet gelukkig maar een fractie van wat in de wereld omgaat. Wie zou alles kunnen weten en beseffen en toch verder kunnen leven?
U bént de levende, altijd aanwezige God. Uw ogen gaan over de hele wereld, U ziet alle schuilhoeken. Hoe kúnt U het verdragen wat U waarneemt .Hoe kunt U aanzien wat zich afspeelt.
O, wanneer komt U nou? Wanneer scheurt U eindelijk de hemel open en zien we U in uw overweldigende grootheid en pracht? In uw verlossende kracht.
Pas realiseerde ik me dat ik uitsluitend dacht aan ménsen, bij de voleinding van de wereld en het nieuwe begin. Alleen dat dan de boeien van ménsen verbroken worden.
Maar U gaat voor. Want als U midden onder ons bent gekomen dat wordt er niet meer gevloekt, dan wordt U niet meer gelasterd en gehoond, dan is er niemand meer die denkt U belachelijk te kunnen maken. Dan komt U eindelijk tot uw eigen recht. Dan kunt U met plezier naar ons kijken in een wereld zoals U die bedoeld had. Maar, het moet gezegd worden, dan komt er ook een eind aan de onvoorstelbare kwellingen die kinderen van U moesten en moeten ondergaan.
Dan worden kinderen niet meer veracht en worden vrouwen niet meer verkracht in angstaanjagende oorlogen. Dan kunnen beesten van mensen die geen enkele gelijkenis met U vertonen zich niet meer als ontaarden uitleven. Dan kunnen mensen elkaar niet meer verlaten en verbitterd achterlaten. Ik noem maar enkele dingen.
U schakelt dan uw en onze vijanden uit. Eindelijk zal er gerechtigheid komen en mogen we wonen op de heilige berg die de nieuwe wereld dan is.
,,Och dat Gij de hemel scheurdet”--- dat U drieënige God verscheen in heerlijkheid. Elke dag wachten is te veel.
Maar U, die de dood van de zondaar niet wil…Ja, U beslist, U bepaalt dag en uur, maar toch…wil ze nog binenhalen die tallozen die eigenlijk bij U horen, die niet gemist mogen worden met al hun gaven en mogelijkheden op de nieuwe aarde.
Here God, wij weten niet wat we behoorlijk moeten bidden, we wachten wel af want bij U is de wijsheid.
Maar kom haastig en red haastig die U lof zullen mogen toebrengentot in eeuwigheid.


Bron: [ Kees van Baardewijk ] Kees van Baardewijk - Toegevoegd op 08/11/2011 door Kees
 

Agenda
Boeken
Bijbel
kerk
Levensvragen
Links
Muziek
Nieuws
Overdenkingen
Preken


Kruis | Copyright 2003-2020 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis

 
tumblr site counter