Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

Wat is succes?

Mattheüs 19:16-22

Voor veel mensen zijn bezittingen belangrijk. Een mooie auto van een bepaald merk, koophuis, dure boekenkast, merk kleren, een goede baan en al dit soort zaken meer. Ook het behalen van studies behoort tot 'werelds' succes! Al dit soort zaken kunnen tot een groot probleem leiden. Deze mensen kunnen verwaand worden met als gevolg dat deze mensen op andere mensen gaan neerkijken. Meestal op mensen die net even iets anders zijn dan zijzelf.

Aan al deze luxe heb je niets! Zeker niet als mensen ernstig ziek worden. Mensen kunnen zoveel tijd in mooie dingen steken dat ze uiteindelijk de werkelijkheid helemaal vergeten: de basis, hun gezin, de kerk. Eens zoveel tijd gestoken in al in het onwerkelijke blijkt door ziekte het werkelijk dichterbij te komen, geopenbaard te worden.

Het is jammer dat mensen vaak achter de werkelijkheid moeten komen als ze ziek zijn. Dan zien ze hun falen en hebben er erg veel spijt van. Hun succes is opeens geen succes meer, maar het is een falen geworden. Als mensen ziek zijn geworden, dan is er gelukkig tijd om het falen te herstellen. Dit zal voor de één nog een lange periode, maar voor een ander een korte periode zijn.

Gelukkig is God een genadig God. Als mensen geconfronteerd worden met hun levensstijl, kunnen zij hun leven gaan richten op Christus. Dat is 'HET' leven waar niemand spijt van zal krijgen, maar gelukkig van zal worden tot in het diepste, tot in de kern van onze ziel!

Bron: [ René van der Vegt ] René van der Vegt - Toegevoegd op 30/08/2012 door Bijbelstudie

Kruis | Copyright 2003-2017 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis