Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

Spirituele honger

Johannes 47-51

Iedereen heeft honger! Of het lichaam nu om eten vraagt of u heeft geestelijke (of spirituele) honger. Beide hongers moeten gestild worden. Voor het lichaam is de honger meestal eenvoudig te stillen. Je gaat naar de broodtrommel en maakt voor jezelf één of meerdere sneetjes brood klaar. Na deze genuttigd te hebben, is uw maag gevuld waardoor u honger is gestild en u weer verder kunt.

Geestelijke of spirituele honger is toch wel even wat anders. In het verleden hebben daar meerdere wijze mensen zich over uitgelaten. Zoals Sigmund Freud, hij geloofde dat mensen een onstilbare honger hebben naar liefde. Karl Jung, die geloofde dat mensen smachten naar veiligheid. En wat dacht u van Alfred Adler, hij stelde vast dat er twee fundamentele drijfveren in de mens aanwezig zijn: geldingsdrang en gemeenschapstreven. Maar of daar je geestelijke honger nu mee gestild wordt is nog maar de vraag! Jezus heeft namelijk ook nog iets gezegd. Hij deed het alleen iets eerder dan deze drie wijze mannen. Jezus zei: “Ik ben het brood des levens.” De ongelovige zou denken: ‘Wat een arrogante man, die Jezus.’ Maar de realiteit voor christenen ligt toch even anders. Christenen weten dat als zij geestelijk honger hebben, dit niet moeten zoeken in allerlei theorieën of materialisme of … of … of…, maar naar Jezus moeten gaan! Hij is de enige die die onze geestelijke (of spirituele) honger en dorst kan stillen. Als we onze honger en dorst bij de Here Jezus hebben gestild, dan zal er in ons een vreugde vrijkomen die voor een atheïst onbegrijpelijk is, maar voor christenen de realiteit is!

Bron: [ René van der Vegt ] René van der Vegt - Toegevoegd op 31/08/2012 door Bijbelstudie

Kruis | Copyright 2003-2017 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis