Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

Werk als getuigenis voor de Here

2 Tessalonicensen 3:7-13 & Kolossenzen 3:23

Werken is gezond en goed voor mensen. Of dit nu vrijwilligerswerk of regulierwerk is, dat maakt niet uit. Met werken kunnen we als christenen iets bewerkstelligen. Werk is voor christenen een getuigenis geven aan de wereld in wie wij geloven. Het is zoals Kolossenzen 3:23 het zegt: “En alles wat u doet, doe dat van harte, als voor de Heere en niet voor mensen.” Het maakt niet uit wat onze taak is, het is onze taak om voor Gods glorie te werken. Hier komt gelijk de gelijkheid van mensen om de hoek kijken. Mensen zijn gelijkwaardig omdat ze voor God werken op een manier die past bij hun welzijn, kennis en kunde. Niet omdat ze wel of geen titels hebben. Titels zijn onbelangrijk, maar wat wel belangrijk is, is datgene wat je van God ontvangen hebt goed te gebruiken voor Zijn glorie!

Als we voor God werken kan dit respect afdwingen bij onze ongelovige collega’s. Als christenen zouden wij de tijd van onze baas goed moeten gebruiken. We moeten hard werken en onze taak zo goed mogelijk willen vervullen. We werken niet voor onze baas, maar we werken voor God.

Ons werk is een manier om een tweeledig doel te vervullen: “We houden van God en van onze naasten.” Er is alleen maar lof als christenen laten zien dat ze van hun baas en collega’s houden. Uiteindelijk is het zo dat we aan onze medemens ook laten zien dat God ook van ons houdt.

Met werken krijgen we ook brood op plank. Zo kunnen we geld verdienen voor kleding, voedsel maar ook om onze tiende terug te geven aan God, opdat Zijn koninkrijk zal groeien.

In de toekomst zullen we een keer met penisoen gaan, maar tot die dag zullen we moeten blijven werken. Maak tot uw pensioen het werk tot een getuigenis voor Gods glorie.

Bron: [ René van der Vegt ] René van der Vegt - Toegevoegd op 03/09/2012 door Bijbelstudie

Kruis | Copyright 2003-2017 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis