Kerken.com \ Afdelingen \ Overdenkingen

Doen versus weten

Mattheüs 9:9-13

Sommige van ons wonen in een flat en een ander heeft een vrijstaand huis. Maar niemand komt er onderuit, iedereen heeft ze; buren! Buren kunnen er in alle soorten en maten zijn. Sommige zijn aardig en vriendelijk, weer andere zijn niet om uit te staan! Maar of ze nu aardig zijn of niet, hoe gaan wij nu met deze mensen om? Als mensen aardig tegen ons zijn, is het niet zo moeilijk om aardig tegen hen te zijn. Het wordt wat anders als wij onze buren niet mogen om wat voor reden dan ook.

Jezus geeft ons een uitdaging zoals Hij dat ook deed bij de farizeeërs. Overdenk het volgende maar eens: “Barmhartigheid wil ik, geen offers.” (vers 13) Jezus wil dat wij barmhartig en genadig zijn voor verloren mensen, of we ze nu mogen of niet. Barmhartig en genadig zijn doe je alleen niet in je eigen tijd, maar, 24/7 365/366 dagen per jaar en in de tijd van de Heer. In vers 13 legt Jezus ook uit dat Hij is gekomen om zondaars te roepen in plaats van rechtvaardigen!

Heeft u zichzelf weleens de vraag gesteld waar ongelovige mensen naar toegaan als ze overleden zijn? Als u dat weet dan weet u ook dat wij daar niet blij om hoeven te zijn. Het is egoïstisch als we daar niets aan zouden doen! Sta op broeder of zuster, de mooiste dingen gebeuren buiten uw comfort zone en dagelijkse routine. Wees niet bang dat u afgewezen wordt, laat uw angsten links liggen en uw liefde voor mensen groter zijn. Stap op uw buren af met de vraag: “Heeft u misschien zin om mee naar de kerk te gaan?” Voordat u mensen mee naar de kerk vraagt, bidt dan een tijd voor hen. Bidt voor mensen en families in de straat waar u woont, wat is er mooier dan mensen gelukkig te zien worden dicht bij het hart van de Vader.

Bron: [ René van der Vegt ] René van der Vegt - Toegevoegd op 17/09/2012 door Bijbelstudie

Kruis | Copyright 2003-2017 Kerken.com | deze pagina toevoegen aan favorieten | Contact | Disclaimer | A A A | Tell A Friend! | Kruis